En defensa del bon nom del senyor Isaac Newton.

28 de set. 2011, 9:33 publicada per Joaquim Agulló Batlle   [ actualitzat el 29 de set. 2011, 2:02 ]

En les solucions dels TEST d’examen del curs passat publicades pel grup docent de Mecànica fonamental  de primer curs de l’ETSEIB –que tenen el format d’un full de TEST– , s’inclou, de manera sistemàtica,  el nom d’Isaac Newton com a nom de l’alumne que el respon, al qual s’adjudica la qualificació màxima de 8 punts.

Aquesta qualificació màxima correspon a haver respost a les 8 qüestions del TEST la resposta donada com a bona per l’equip docent de Mecànica fonamental. Si es té en compte la presència de greus errors [*] en les respostes donades com a bones, aquests errors s’estan adjudicant al Sr. Newton, que mai no els hauria comès.

Com a persona que porta més de 40 anys guanyant-se la vida amb les lleis de Newton i les seves conseqüències, en qualitat de catedràtic de Mecànica de la UPC, em sento amb el deure de defensar el bon nom d’Issac Newton. I és per això que demano que, d’ara endavant, el grup docent de Mecànica Fonamental deixi el nom d’Issac Newton en pau i s’abstingui de fer-lo figurar con  a examinat en els seu TEST, tot atribuint-li els errors que ells cometen.

 

Joaquim Agulló Batlle

Catedràtic de Mecànica des de 1970.

 

[*]       Errors conceptuals i d’enfocament greus de l’assignatura “Mecànica Fonamental” de primer curs.

            La riquesa dels errors greus en els exàmens de Mecànica fonamental.

            Nou aprofitament d’un error en els exàmens de Mecànica fonamental.

Comments