Brindis de Joaquim Agulló a les promocions dels primers 70 (sopar al MACBA, 12/11/2010)

Post date: Nov 16, 2010 3:41:21 PM

Benvolguts companys,

Us agraeixo la invitació al sopar que les vostre promocions van fer el divendres passat al MACBA. Va ser una trobada per recordar un passat comú de quaranta anys enrere. Passat en el que vaig coincidir amb vosaltres més com a company a l’Escola –i més particularment al Centre de Càlcul de la Planta 5a, on molts participarem del mestratge d’en Martí Vergés– que no com a professor.

Als qui em vàreu tenir de professor, sempre em sentiré en deute amb vosaltres perquè us va tocar patir el meu aprenentatge. Vist amb perspectiva des de la situació actual, es fa difícil imaginar una docència sense llibre i sense el suport del Campus Digital.

Tanmateix, malgrat les dificultats, tots varem tenir a favor els aires de renovació que en Gabriel Ferraté –que ens acompanyà en la trobada– va portar a l’Escola. Va ser aleshores que aquesta es va obrir a l’entorn industrial per mitjà de la recerca. Cosa que va esperonar i millorar les assignatures i grups que s’hi van implicar.

Des de llavors ha plogut molt i les coses han canviat fins al punt que, per bé o per mal, la promoció que aquest curs comença els estudis ja no rebrà la titulació d’Enginyer Industrial. Haurà de ser mèrit de l’Escola prestigiar els nous títols que donarà.

La vostra professió començarà a ser història, una història prestigiada, ben cert, per tots els qui l’heu exercida.

Brindem, doncs, per l’Enginyeria Industrial !