A què juga la UPC?

Post date: Oct 18, 2012 3:05:30 PM

Els darrers mesos havia estat demanant que es fes retirar del web docent públic de la UPC La baldufa el material de l’assignatura de Mecànica fonamental que contenia errors conceptuals greus.

Finalment he tingut èxit! No fa gaire s’ha retirat completament de La baldufa tot el material de la dita assignatura. Aquest ha estat un bon pas perquè, en tractar-se d’un web obert al públic, el material erroni que hi havia era un motiu de desprestigi de la UPC en el seu àmbit exterior.

Però, ai las! tot el material amb errors conceptuals greus –errors indiscutibles des del punt de vista axiomàtic– que hi havia a La baldufa fins haver començat aquest curs, es manté íntegrament en el web docent Atenea, que és el web de la UPC d’interacció docent amb l’alumnat. Així doncs la qualitat del material docent d’aquella assignatura segueix sent tant precària com era.

Em va sorprendre el curs passat rebre la comunicació d’un acord de la Comissió Permanent de l’ETSEIB comminant-me a suprimir d’Atenea tot el que aquella comissió considerava que eren opinions personals meves, així com els enllaços al meu web personal perquè aquest incloïa opinions personals i, segons deien, la normativa de la UPC no ho permet. En canvi veig que hi ha una total tolerància perquè a Atenea hi hagi errors greus en el material docent.

En un entorn universitari veig molt més greu la presència de material docent erroni en un web de la universitat, que no pas la presència d’opinions personals referents a l’àmbit acadèmic com poden ser les meves.

És d’aquesta manera com la UPC defensa la tan anomenada excel·lència docent? a què juga?

Joaquim Agulló

Catedràtic d’universitat.