Crida a Change.org: Pel rigor en la docència de la Mecànica a l'ETSEIB

Post date: Jul 4, 2013 5:57:52 PM

Aquesta és una crida a tots els qui heu passat per l’ETSEIB i desitgeu que recuperi el prestigi que havia tingut.

Quan ara fa dos anys vaig començar a detectar errors conceptuals en exàmens de Mecànica Fonamental i a trobar-ne també en els exercicis del web docent d’aquesta assignatura, poc podia imaginar que arribaria a fer aquesta crida.

Dos anys de denunciar-ho, i reclamar que s’hi posés remei, als òrgans de govern de l’ETSEIB i del rectorat de la UPC competents per a resoldre’l, han estat picar ferro fred, i és per això que m’ha calgut fer el pas de sortir de l’àmbit ETSEIB-UPC per denunciar la manca de guiatge acadèmic a l’Escola.

Primer va ser l’article “La universitat, un vaixell a la deriva acadèmica?” publicat al diari ARA (3.05.2013). Tot sembla indicar, però, que Escola i UPC segueixen fent com fins ara: mirar cap a una altra banda i deixar passar el temps.

I arran de la publicació de l’article, un enginyer industrial sortit de l’Escola i amb una remarcable trajectòria professional com a enginyer aeronàutic, va adreçar una carta oberta a la Direcció de l’Escola, en la qual mostra la seva preocupació pels fets esmentats i insta la Direcció a prendre accions ràpides i fortes per a evitar que la qualitat de l’ensenyament a l’ETSEIB sigui seriosament compromesa.

Aquesta carta m’ha empès a promoure aquesta crida. Donar-li suport i, si és el cas, fer noves cartes obertes, podria ser decisiu per a convèncer la Direcció a prendre les mesures adequades.

Els qui doneu suport a la crida seria convenient que us identifiquéssiu professionalment, indicant, si és el cas, l’any de la vostra titulació a l’ETSEIB.

Accés a la crida

Joaquim Agulló i Batlle, catedràtic d’Enginyeria Mecànica a l’ETSEIB.