En defensa dels senyor Euclides

Post date: Oct 20, 2012 9:40:08 PM

Temps enrere vaig sortir en defensa del Sr. Isaac Newton perquè a l'assignatura de Mecànica fonamental el posaven com a autor dels exàmens resolts publicats, exàmens que contenien errors conceptuals greus.

La meva defensa va tenir èxit i van deixar de carregar-li els neulers. L'examen següent el van adjudicar a Johann Sebastian Bach. No vaig dir res per no estar sempre a la brega, però em va semblar indigne perquè Bach va ser un músic que, a diferència dels qui li penjaven la llufa dels seus errors, va fer la seva feina molt ben feta.

Ara li ha tocat el torn a Euclides d'Alexandria, el gran geòmetre grec. Li han adjudicat la resolució de l'examen del juny passat.que conté un error escandalós. Encara en vivim de la geometria euclidiana, i és la geometria de la mecànica newtoniana, objecte de l'assignatura de Mecànica fonamental. Perquè li han de carregar el mort de la seva incompetència?

Perquè l'equip docent de Mecànica fonamental no signa els seus errors amb nom propi, en comptes d'adjudicar-los a algú altre que va fer bé la seva feina i a qui, sovint, haurien d'estar agraïts?