L’ETSEIB ja té opinió sobre els errors en els webs docents: els accepta.

Post date: Jun 12, 2012 4:56:10 PM

Finalment, després de gairebé sis mesos, la Comissió Permanent de l’ETSEIB ha pres un acord en resposta a la meva petició d’evitar els errors greus en els webs docents, i en particular en la secció de Mecànica fonamental del web La baldufa.

Sorprenentment l’acord “Ratifica la confiança en els professors responsables d’assignatura que la Comissió Permanent ha nomenat “. Entre aquests professors hi ha el responsable de Mecànica fonamental, i responsable dels múltiples i greus errors que he posat de manifest aquest curs des del mes de setembre de 2011.

L’acord de la Comissió Permanent dona a entendre que tot plegat aquesta qüestió dels errors en Mecànica és una qüestió d’opinions personals perquè afegeix: “En cas que hi hagi diferències d’opinió entre professors responsables en matèries afins, sobre detalls dels continguts o de l’enfocament de les assignatures, els insta a resoldre’ls [sic], a través del diàleg.”

Però és que en Mecànica els errors conceptuals greus no són matèria d’opinió, són demostrables i inqüestionables. Ho il·lustraré amb un exemple d’un àmbit més conegut per tothom. Si en una assignatura s’afirma que 2+2=5, i un professor responsable d’una matèria afí ho senyala com a error, no és qüestió de dir-li que resolgui a través del diàleg la diferència entre la seva opinió personal de 2+2=4 i la del responsable de l’assignatura on s’afirma que 2+2=5.

La trista conclusió final és que l’ETSEIB tolera la presència d’errors conceptuals greus en els webs docents de les seves assignatures.